Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2020 19:07 - Сценарий за първо предаване на младежкия клуб към Алианс Франсез по радио Пловдив 1994 г.
Автор: antone Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.04.2020 19:08


Всички ние сме свидетели на тази разруха, белязала всичко в днешния живот на българина. Разруха на държавата на първо място. Тук се включват ликвидирането на държавното земеделие, преди да е създадено частно, унищожаването на всякакво производство, захвърлянето на традициите в международната търговия, разграбването на всякаква държавна собственост и т.н. Тази разруха на държавата води до срутване на държавността, до срив на вярата на народа в държавните институции. С отслабване на вярата в държавата като институция идва и неверието в едно по-добро бъдеще, в един по-справедлив свят за децата ни, а това пък води до цялостна деморализация на нашето общество.

 

Това е новата действителност в България. Като добавим и десетократното обедняване на средностатистическия българин, картината изглежда апокалиптична. Всички се питаме има ли спасение и ако има къде е?

 

Аз вярвам, че има надежда, вярвам, че ние всички заедно можем да променим това.

Не, не мислете че ще говоря за политика. И аз и вие знаем, че не могат шепа хора да преобразят всичко като с магическа пръчка. Необходимо е всеки човек, всеки българин да поеме своята част от общото дело, нека се изчистим от всички неспособни и корумпирани личности и отново, камък по камък, изградим основите на едно ново общество, по-добро и по-здраво от старото. Нека поотделно и заедно помогнем за общото благо, защото трудът, който ще положим, ще бъде удовлетворен с насладата на постигнатото.

 

На думи е най-лесно, ще кажат някои. Но всяко общо дело трябва да е добре обосновано и да придобие известност, за да се радва на успех.



Тагове:   политика,   философия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antone
Категория: Поезия
Прочетен: 61766
Постинги: 26
Коментари: 16
Гласове: 590
Архив